Vadászeti lehetőségek

Térségünkben megtalálható vadászati lehetőségekről érdeklődjenek az alábbi elérhetőségeken.Marcal - Völgye vadásztársaság (régi ötvösi terület)
Vadászterületünk a vas- , veszprém- , zala-megyehatár veszprém-megyei oldalán helyezkedik el. A 3500ha terület fele erdő, a többi része mezőgazdálkodás alá vont földterület. Az 1400ha-os, a bakonyerdő zrt. Kezelésében lévő erdőtömbünk lezárt rész, itt csak vendégvadásztatást folytatunk. Átlagos éves kilövési tervünk az alábbiak szerint alakul: gím bika 20-25db, gím tarvad 40-50db, őz bak 25-30db, őz tarvad 50-60db, vaddisznó 150-200db. A nálunk vadászó vendégeinknek többféle szálláslehetőséget tudunk kínálni területünk közelében.
Bővebb felvilágosításért kérem írjon a mike-jagd@freemail.hu-ra, vagy hívja a 06 30/348 2541-es telefon számot!

Karikástető - területünk
A sümegi „ karikástető” területünk nevében köszöntöm önt és örülünk, hogy a vidékünket választotta kikapcsolódásra. Sümeg vidéke a marcal folyó forrásvidéke. Kellemes pannon hangulatú táj, a zalai dombok és a bakony ölelésében. Vadászterületünk a marcal vízfolyása mentén terül el, 4865 ha területen. Változatos, erdőfoltos, vadregényes tájon. Fő vadunk az őz, szarvas állomány átmeneti jellegű, állandó bőgőhelyekkel. A vaddisznó vadászata eredményes és izgalmas mind a téli és nyári vadászatokon. Területünkön fácánnevelés folyik, nagyterítékű és bokrászó vadászatra van lehetőség. A folyó ősszel vadkacsa vadászatot biztosít. Sümeg szabadidőben kultúrált kikapcsolódási lehetőséget ad vendégeinek. A városban minden igényt kielégítő szálloda kapacitás van, jó, hangulatos éttermekkel. Területünk pontossan 4865 ha. Jellemzően vegyesvadas.
Évi kilövésünk:
Gím bika: 12-14 db | Gím tarvad: 28-30 db
Őzbak : 20-22 db | Öztarvad: 45-50 db
Vaddisznó: 130-150 db.

Türjei Hármashatár Vadásztársaság
Vadászterületünk Zala, Veszprém és Vas megye határainak találkozásánál, nagyrészt Zala, kisebb részt Veszprém megyében, Zalaszentgróti székhellyel Türje, Szalapa, Mihályfa, Dabronc és Gógánfa települések közigazgatási területén fekszik. Területünk két határvonalán, ill. határterületének környékén két élő vízfolyás kanyarog, melyek két nagy hazai vizünk vízgyűjtő területeihez tartoznak. A Nádas-patak a Zala folyón keresztül a Balatont, a keleti határunkat alkotó Marcal folyó a Duna vizét gyarapítja. Ebből láthatóan területünk nem túl tagolt volta ellenére vízválasztó szerepet tölt be, tájakat köt össze a Zalai-dombság, a Marcal-medence és a Kemenesalja találkozásánál. Ezen a gyönyörű tájon 3188 hektáron vadászunk, melynek egyharmad része erdő, emellett jelentős mennyiségű nádas, fasor és egyéb fás bokros terület gazdagítja a lankás szántóföldeket.
Éves lelövési tervünk keretén belül gímszarvasra,őzre és vaddisznóra várjuk tisztelt vadászvendégeinket.
Elérhetőségek:
Keszler Viktor elnök:+36303114806
Tóth János vadászmester +36203945053
8790 Zalaszentgrót Bajcsy-Zsilinszky u 10.

"KINIZSI" VADÁSZTÁRSASÁG, SÜMEG
A Sümegi „Kinizsi” Vadásztársaság Veszprém megyében gyakorolja a vadászati jogot. Terület határa Nyugaton a Marcal folyó, Délen Szentimrefalva, Északon a 8-as főút.
A Vadásztársaság területét több folyó is keresztezi, mint például a Marcal folyó, a Torna patak, a Kígyós patak és Bertény-árok. A Vadásztársaság területe jellegzetesen nagyvadas vadgazdálkodási körzet, főleg szarvas, őz vaddisznó található, az apróvad szerepe minimális.
A vadászterület 8,3 %-át borítják erdők, melyből 30% természet közeli-, 70% kultúr erdő. Az erdőterületek jellemzően nem csatlakoznak nagy erdőtömbhöz, így a területen nagy összefüggő erdő nem található.

"KINIZSI" Vadásztársaság
8330 Sümeg, Petőfi Sándor u. 19.
E-mail: sumeghunting@gmail.com
Elnök: Dr. Rédei Zsolt +36 70 620 7518
Vadászmester: Horváth Zsolt +36 70 421 8660